dinsdag 28 juli 2015

jurkje voor mijzelf.

Nieuwe jurkjes koop ik niet meer.
Ik wil namelijk terug in mijn oude jurken passen.
Ja je leest het goed.
Ik wil wat gewicht kwijt.
Ben normaal de laatste dat er zich wat van aantrekt.
Maar ik kreeg onlangs een onsmakelijke opmerking over mijn lijf.
Je mag zelf invullen wat dat zou kunnen zijn.

Dus geen kleedje kopen, maar wel nieuwe Willen=ZELF MAKEN!
eenvoud siert.
En hop. het volgende jurkje kwam te voorschijn.
Wardje heeft de foto getrokken en let niet zo op de kleine dingen.
Maar ik maakte bovenaan een fluor oranje strikje vast. 
Zit hier onder mijn haar.

Voorlopig kan ik de tijd nog niet vinden om te sporten. 
Sta er een vakantie lang redelijk alleen voor hier in huis.
Maar ik eet niet meer tussen de maaltijden en na 20u. ook niets meer.
En het werkte al een klein beetje.
Hopelijk vind ik de moed en tijd om wat sport er bij te doen.
Ik heb mij laten wijsmaken dat de trage kilo's de beste zijn. 
Ja vanaf nu zit ik mee in de zotte bende die last heeft met de groei, Maar niet de groei in de hoogte.

Laat nu de zon terug komen en dan kan ik het kleedje aan. 
En hopelijk binnenkort de jurkjes waar ik niet meer in kan ook.

Groetjes Katrientje. 
28 opmerkingen:

 1. Leuke jurk! De harlequin van LMV toevallig?
  Ik zie trouwens niets verkeerd aan die lijn van u zenne, de mensen zijn tegenwoordig nogal snel met giftige opmerkingen maken, ze zouden beter eerst eens naar zichzelf kijken en wat nadenken vooraleer ze iets zeggen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Dat is de jurk. Makkelijk en snel in elkaar. Ja dat dacht ik ook altijd. laat ze maar zeggen, Maar ik had echt verdriet. En ben blij dat er al enkele kilo' af zijn.
   Ik was op een babyborrel. En wou echt naar huis gaan. En plots zag ik in de spiegel niets dan slecht. Maar dat is gelukkig al over.

   Verwijderen
 2. Hey Katrien, mensen die iets op te merken hebben op je figuur, die zien niet goed, hoor! Maar ik snap wel dat het niet leuk is om horen.
  Dit jurkje staat je weer geweldig goed. Net als dat dat je aanhad op de workshop. Hoe doe je dat toch? Chapeau hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't is dezelfde jurk als toen, allé, het model met een ander stofje hihi.En het is een makkelijk model, op een avondje zit het in elkaar. Mja, vind mijzelf ook niet te dik. Maar echt.. ik verschoten en zag plots mijzelf uit mijn voegen barsten in de spiegel. Terwijl dat het niet zo is. Maar dat weet ik nu wel. toch blij dat er al wat kilo's af zijn.

   Verwijderen
 3. Keiknap Katrien !
  Ge moet u niets aantrekken van wat anderen zeggen, en doen (of laten) waar je je zelf goed bij voelt !
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is waar, Maar ik heb het mij wel aangetrokken. Voor het eerst in heel mijn leven. Want ik vind zelf alle mensen mooi. Allén ik vind eigenlijk te magere mensen niet echt ok. Maar dat hou ik voor mij en zeg ik niet persoonlijk.

   Verwijderen
 4. Kind, waarom zou gij in godsnaam op regime gaan ? Er zijn er véél die jaloers zouden zijn op dat figuurke ! Hoogstwaarschijnlijk kwam die opmerking van iemand die op de één of andere reden jaloers op u is, en u eens efkes uit 't lood wou slaan !
  Dit gezegd zijnde, schoon kleedje !!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, 't is waar wat je zegt. zegt mijn man. Ben er al wel wat over. Maar toch ok blij met de kilootjes minder nu. Op deze foto ben ik al wat verloren hé.

   Verwijderen
 5. Oh, maar gij zijt zo een schoon madam! Met nu een supermooi kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. merci, ben ook blij met het kleedje, dacht eerst dat is misschien wat pyjama achtig. Maar toen ik de foto zag maakte het mij blij. En jij weet op welke plaats ik het kwijt moest hé. ;-)

   Verwijderen
 6. Mooi jurkje!! En zeg, die commentaar op je figuur is totaal onterecht, je ziet er goed uit! Jezelf niet teveel kwellen met een dieet hoor;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bwa, in het begin was het moeilijk om na 20u. niet meer te eten (lees snoepen) Nu heb ik er geen behoefte meer aan. Maar ik geniet wel nog van mijn maaltijden en ga niet voor licht productjes.

   Verwijderen
 7. Prachtige jurk. En ook ik ben het eens met wat iedereen hier zegt over jouw figuur. Daar is absoluut niets mis mee. Maar als je zelf toch vind dat er een beetje af mag en het lukt jou op deze manier dan kan je alleen maar gelukkig zijn daarmee. Niet te vergeten, je hebt toch drie kinderen op de wereld geholpen....... het zijn er maar weinigen die meteen daarna terug de panlat zijn die ze al waren. Echte vrouwen hebben wat ronding.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. jeuj, echte vrouwen..; dat hoorn ik graag. :-) Ben niet echt ongelukkig meer. Maar ik was er erg van aangedaan.

   Verwijderen
 8. ik sluit me aan bij alle commentaren van de blog-collega's! Je bent echt een knappe madam, met een schitterend figuur (ik kan er enkel maar van dromen :)) Toch wel erg dat sommige mensen zo pijnlijke dingen kunnen zeggen. Ik hoor het je graag zeggen, dat je alle mensen mooi vindt, awel, ik heb dat ook, ik kijk helemaal door de buitenkant heen en ontmoet zo de allerfantastischste mensen! Waarschijnlijk omdat ikzelf bolletje rond ben, dat ik het vreselijk vind dat mensen zo oppervlakkig kunnen reageren! Wel knap van jou dat je op deze manier al wat gewicht kwijt bent, super! Enne...t jurkje staat je TOP!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt, En het is echt zo dat ik rondingen totaal niet lelijk vind. Maar nu wel goed meegenomen dat ik misschien terug in mijn jurken ga kunnen.

   Verwijderen
 9. Dag Katrien,
  Jij bent perfect zoals je bent! een kilo meer of minder gaat van jou niet een leukere of minder leuke Katrien maken hoor! Je bent echt een knappe vrouw.
  Iemand die zo'n opmerking maakt, die is te beklagen...
  Niet weten waar het om draait in het leven en gemene opmerkingen maken...Erg hé?
  Groetjes,
  Tania

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben hier op een druilerige dag in de Dordogne (ja die dagen hebben ze hier dus ook) aan het blogbijlezen!
  Alé jong op regiem! Toch niet in de zomer... lekker ijsjestijd en Brusselse wafels en aardbeien met slagroom...mmmm. ;-) Och menneke gij zijt zo'n knappe mie! Welke zot heeft er iets op jou aan te merken... naijver is dat! Niet op letten... En je kleedje is superschoon! Als ik terug thuis ben ga ik me dat toch ook nog eens maken...is dat dat uit de Viktor? Ik vind dat boekske niet meer ... hoop dat ik het patroon nog ergens heb! :-(
  Allé ga nu maar rap nen dikke creme glace eten! Ge moogt! Ge zijt meermeermeer dan schoon genoeg! nèh! En laat hem u smaken hé!
  Tot gauw he sjoeke!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, ik heb er geen zin in ..; in dat ijsje dan. Hopelijk snel goed weer daar. En geniet er van. Ja dat is het patroon uit dat boekje van jou.

   Verwijderen
 11. Ik zag het jurkje al passeren. Dus ik zeg je met veel plezier -en gemeend- dat je er ongelooflijk mooi uit ziet! Vreselijk wat mensen elkaar met woorden kunnen aandoen, ik leef met je mee. Ik ga je niet zeggen dat je niet moet afvallen, in mijn hoofd is dat een keuze die jij voor jezelf moet maken, als jij vindt dat dat nodig is... Ik duim voor je, om het even wat je doet! -knuffel-

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Staat je prachtig hoor ! (enne veel succes met het afvallen ! ik begrijp ... had ik nu ook maar eens zoveel karakter)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo jammer dat je een gemene opmerking kreeg en je daardoor zo slecht voelde, maar ik begrijp het wel... welk figuur je ook hebt, en ik kan me aansluiten bij de andere dat je er heel goed uitziet, niemand zou daarover gemene opmerkingen moeten krijgen.

  Leuk jurkje trouwens!!

  (let wel op met tussendoortjes te laten, dat kan na een tijdje voor meer zin/honger zorgen... het is vaak beter om toch iets tussendoor te eten zoals yoghurt, een droog koekje of fruit zodat je metabolisme geen kuren krijgt)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zo jammer dat je een gemene opmerking kreeg en je daardoor zo slecht voelde, maar ik begrijp het wel... welk figuur je ook hebt, en ik kan me aansluiten bij de andere dat je er heel goed uitziet, niemand zou daarover gemene opmerkingen moeten krijgen.

  Leuk jurkje trouwens!!

  (let wel op met tussendoortjes te laten, dat kan na een tijdje voor meer zin/honger zorgen... het is vaak beter om toch iets tussendoor te eten zoals yoghurt, een droog koekje of fruit zodat je metabolisme geen kuren krijgt)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh Katrientje, ik begrijp perfect hoe dat gevoeld moet hebben.
  Iemand zei me ooit: een dikke streep is ook een lijn.
  Dat is geen excuus, absoluut niet, maar zolang jij je goed voelt, is het oké.
  Het gevoel om voor de spiegel te staan en niks goed meer te zien, begrijp ik ook maar al te goed. Geloof mij, jij ziet er keigoed uit en ik begrijp de persoon die die opmerking gemaakt heeft absoluut niet.
  Ik las dat je er ondertussen over bent dus die paar kilo's die je nu kwijt bent, zijn dan mooi meegenomen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dat kleedje is trouwens echt prachtig!! Zo'n leuk stofje. :-)

   Verwijderen